Slatke prednosti trešanja

trešnje

Trešnje su slatke, osvežavajuće i zdrave. Početak sezone trešanja označava početak leta. Trešnje ne sadrže masti, holesterol i so.

Jedna šoljica trešanja sadrži manje od 90 kalorija i čak 3 grama vlakana. Zadovoljiće 16% od ukupne preporučene dnevne doze vitamina C. Dobar su izvor vitamina A, kalijuma, kalcijuma, proteina i gvožđa.

POSPEŠUJU SAGOREVANJE MASTI

Nekoliko istraživanja je pokazalo da trešnje mogu pospešiti sagorevanje masti, naročito na području stomaka. Trešnje će smanjiti nivo holesterola i triglicerida.

Takođe, regulišu nivo šećera u krvi, zbog čega se smanjuje rizik od nastanka žudnje za hranom. Odlične su za prevenciju gojaznosti i dijabetesa tipa 2.

SMANJUJU RIZIK OD NASTANKA SRČANOG UDARA

Trešnje imaju protivupalno delovanje i mogu pomoći u prevenciji nakupljanja plaka u krvnim sudovima i nastanku krvnih ugrušaka.

Regulišu nivo holesterola u krvi, krvnog pritiska i pomažu u boljoj kontroli nivoa šećera, što može pospešiti kvalitet života dijabetičara.

POSPEŠUJU KVALITET SNA

Samo 30 mililitara soka od trešnje u periodu od 1 sat pre odlaska u krevet može značajno pospešiti kvalitet sna.

Trešnje pospešuju oslobađanje melatonina, hormona koji je zaslužan za osećaj pospanosti i neophodan za kvalitetan i nesmetan san.

Written by zenskisalon